MyBambucha – išskirtinių skonių kombučia

Pristatome Jums pirmąjį skonį – BlackMoon

Tai kavos ir vanilės skonio kombučia, kurios fermentacijai naudojome rinktines, iš Japonijos atkeliavusias arbatžoles, pasižyminčias ir saldumu ir kartumu, bei riešutų poskoniu.Taip pat 100 % arabica pupelės ir žinoma vanilės ankštis iš Taičio. Malonus ir išraiškingas kavos skonis, su švelniu riešutų ir vanilės poskoniu.

Antrasis skonis – White Love

Tai šeivamedžio, mėtos, bei žaliųjų citrinų sulčių skonio kombučia. Itin švelni, šviesaus atspalvio baltoji arbata, fermentuota kartu su šeivamedžio žiedais, bei mėtų lapeliais.

Kartu su daugybe burbuliukų ir gerai atšaldyta kelia nostalgiją ir primena vasariško kokteilio skonį.

Trečiasis skonis – RedDragon

Tai kinrožių žiedų, raudonojo apelsino ir imbiero skonio kombučia. Išraiškinga, stipraus skonio, viliojančios spalvos. Žalios arbatos kartumas, kinrožių žiedų rūgštumas ir raudonojo apelsino saldumas – visa tai sukuria nuostabų gaivinantį skonį.

Ketvirtasis skonis – YellowSmile

Pasiflorų skonio kombučia. Kiniški geltonosios arbatos lapeliai suteikia daug švelnumo, lengvai juntamas ir mėtos gaivumas, o pasifloras juk aistros vaisius, tad pridėjome dar ir tikrojo lipiko žolės, kuri anot liaudies išminties, vyrus dar labiau vyrais padaro J

Kas yra pati kombučia?

Tai fermentuota arbata, kaip koks senovės eliksyras vartojamas šimtus ar net tūkstančius metų . Kombučia – speciali gėrimų rūšis, kuri nesudėtingai gali būti paruošiama ir namie, fermentuojant saldintą arbatą su bakterijų ir mielių kultūra. Dar kitaip žinoma kaip ,, Scoby“ ar kombučia grybu, kas yra simbiotinė bakterijų ir mielių kultūra. Dėl savo išvaizdos kombučios kultūra dažnai vadinama ,,arbatos grybu“.  SCOBY – Symbiotic Community of Bacteria and Yeast, kurią daugiausiai sudaro acto ir pieno rūgšties bakterijos ir mielės. Šią kultūrą sudarančių mikroorganizmų padermės gali priklausyti nuo kilmės, geografinės padėties, fermentavimo sąlygų. Vykstant fermentacijos procesui,  Komagataeibacter genties bakterijos arbatos gėrimo paviršiuje  suformuoja plūduriojančią bioceliuliozės plėvelę.

Nauda organizmui ? Iš tiesų kombučioje randama organinių rūgščių, etanolio, mineralinių medžiagų, baltymų, fermentų, vandenyje tirpių vitaminų. Kombučia pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis, mažina cholesterolio kiekį ir apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Taigi  – skanaus!