Pizza Lovers Kaunas – ar tikrai vyrai geriausi šefai?

Nors beveik kiekvienuose namuose už maisto gaminimą yra atsakingos moterys, kurioms tenka praleisti ne vieną valandą sukantis aplink puodus, profesionaliose virtuvėse dažniausiai šeimininkauja vyrai.

Jau seniai sklando mitas, kad geriausi kulinarai – vyrai.

Kur gi slypi paslaptis?

Galbūt atsakymas glūdi tame, kad maisto gaminimo procesas moterims dažnai tampa darbu, pareiga, kurią privaloma atlikti kiekvieną dieną.

Tuo tarpu vyrai šefai galimai atradę paslaptį, jog laimė yra kartais improvizuoti su maistu ir atrasti naujus, nepakartojamus skonius.

Nori būti sėkmingas – daug dirbk, turėk fantazijos ir nebijok eksperimentuoti – komentuoja ,,Virtuvės mitų griovėjai”.


Toks yra ir Pizza Lovers Pizzeria šefo Edgaro Rutkausko ir picų gaminimo meistrų – Ilja ir Vitalij siekis – gaminti tokį maistą, kuris būtų ne tik skanus, bet ir sveikas bei nekenktų kūno linijoms ir kad picos džiugintų jas valgančius – juk taip svarbu laime dalintis su kitais!

Įdomiausi pasaulio šefai– geriausi pasaulio kulinarai

Gordonas Ramsay – yra garsių kulinarinių programų „Pragaro virtuvė“, „Vyriausiasis virėjas“ , „Virimo taškas“ ir „Gordono Ramzio virtuvės košmarai“ autorius ir vedėjas. Be televizijos karjeros, G. Ramsay yra dešimties restoranų ir trijų barų Anglijoje, taip pat dvylikos restoranų kitose šalyse savininkas.


Alainas Ducasse’as– garsiausias Provanso virtuvės specialistas, sėkmingai restoranų verslą plėtojantis žmogus. Šio virtuvės šefo maitinimo įstaigų galima rasti Tokijuje, Monake, Beirute, Sankt Peterburge, Niujorke, Paryžiuje. Būtent jo pastangomis aukštoji virtuvė tapo paprastesnė ir suprantamesnė žmonėms.


Jamie Oliveris – britų restoranų savininkas, virtuvės šefas ir šoumenas. Jamie garsėja kaip kovotojas už Jungtinės Karalystės piliečių sveikatą. Knygos, televizijos programos, pasisakymai įvairiose pasaulio šalyse – tai didelis J. Oliverio indėlis į globalią naudingo maisto filosofiją.


Nobuyuki „Nobu“ Matsuhisa – virtuvės šefas, kuris garsėja kaip įvairių kulinarinių tradicijų susiliejimą propaguojančios fusion virtuvės apologetas. Jis savo patiekaluose stebėtinai suderina klasikinius japoniškus motyvus ir Peru bei Argentinos virtuvių ingredientus.

Lietuva taip pat turi visą būrį žinomų virtuvės šefų – savo srities profesionalų, maisto ruošimo virtuozų. Tai – Deivydas Praspaliauskas, Darius Dabrovolskas, Jaroslavas Orševskis, Vytautas Zdanauskas, Artūras Samavičius, Nikita Vornikas, Jevgenijus Volkovas, Toma Piskarskaitė, Irena Bukauskaitė-Petrik, Edgaras Rutkauskas ir kiti.


Nuo 2014 m. suburta Nacionalinė Lietuvos šefų rinktinė sėkmingai pasirodė ne vienose kulinarijos varžybose, čempionatuose, parodose.